dimarts, 24 de febrer del 2009

Sense parar

Doncs si, sembla que la màquina treu fum, molts encàrrecs en els darrers dies, a sota podreu veure tres dels darrers dissenys. Si agafem el calendari, primer ens trobem la xerrada del dissabte 28 de febrer, a Can Palauet de Mataró, sobre els 20 anys de Maulets, en ella hi xerraren un militant de l'actual assemblea del Maresme, en Joan Jubany, home bregat en les aparicions públiques, però el que fa més il·lusió és que també parlarà l'Oriol Montserrat, company de militància de tota la vida. El cartell és compon d'un fons rovellat, i la combinació de varis símbols de lluita (un puny, un estel, símbol de la dona, un sol ecologista...) amb dues de les icones que al llarg de la història de l'organització juvenil han tingut més acceptació, la noia amb l'estelada i el palestí i el clàssic dibuix del noi amb el tira-xines.

Desprès podeu veure el cartell nacional de Maulets per al Dia Internacional de la Dona Treballadora. Un primer pla de la cara d'una noia amb un mocador palestí i les convocatòries a les manifestacions son els elements d'aquest cartell a dues tintes. El senyor feudal de l'Argentona profunda esmenta la seva particular teoria, de que pel 8 de març faig els millors cartells, serà perquè el tema s'ho val.

I el tercer disseny és el cartell de la 7a calçotada popular de Santa Pau, del diumenge 15 de març. El disseny combina els diversos elements festius que tindrà la festa (bastoners, trabucaires, calçots....) amb la denúncia dels conreus i aliments transgènics i la defensa de la pagesia.





dimarts, 17 de febrer del 2009

Ara i sempre

El proper 27 de febrer, al Museu de la Marina de Vilassar de Mar, s'hi celebrarà una xerrada, per recordar l'entrada de les tropes feixistes espanyoles al poble, i la conseqüent ocupació que encara patim. Amb el títol "Qui oblida la història està condemnat a repetir-la" l'Associació Cultural Bullangues convoca l'acte, que comptarà amb la presència d'Ermengol Gassiot, arqueòleg i professor d'Història de la UAB i de Josep Maria Pi, de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya.

El cartell, és una barreja d'elements antics i moderns, la figura central, un milicià extret d'un cartell de la guerra civil, es combinat amb un fons rovellat, i el puny marca l'inici de les franges, recurs gràfic per realçar la profunditat, tot combinat amb un filtre que dóna la sensació d'un paper rebregat. Ara i sempre, antifeixistes!

dimecres, 11 de febrer del 2009

El despertar de la bèstia

Ara, que aquesta colla de polítics que ens obliguen a ser dues coses que no som, ni espanyoles ni europees, no se'ls acudit millor cosa que mira de tocar-nos uns dels elements, el foc, que ens distingeix com a poble, no només als Països Catalans, sinó a bona part de les cultures mediterrànies, ja els hi dic jo ara, que sa tia nana anirà a votar a les seves properes eleccions al Parlament Europeu.

I com que ens volem fer pensar que tot va bé, res millor que aprofitar una altra gran festa nostra, el Carnestoltes, per fotre'ls una mica de canya i riure d'ells. El disseny que veieu abaix, és el cartell que anuncia els dos dies de festa que hi hauran a la Taverna Atzucac. A dalt podeu veure, l'Obama vestit d'Oncle Sam demanant caritat, amb la que està caient, en Ronald McDonald passant-s'ho bé fent de policia, King Kong Bassas, amb en Baron en una mà i amb l'altre carregant-se la xemeneia de la fàbrica de Can Fàbregas, en Cuní i la Rahola de ballarines de dansa del ventre, el sionista Saura i el gran ventríloc Zp i el seu ninot Montilla, que diu i fa el que mana el seu amo.

El divendres 20 de febrer sonaren la música tomba i tomba del Pd Morals i l'endemà, dissabte, un servidor estarà punxant uns quants jits riguirumberus. I recordeu, que abans de tot això, hem quedat el dissabte 14 per fer unes birres.

Dos de vint-i-vuit

El dissabte 28 de febrer, a la comarca hi hauran dos actes amb dissenys de la casa. A Llavaneres, tindrà lloc la cinquena edició de la nit de la por, a la Font de la Llorita. El disseny, fet al que encara és la feina, és en blanc i negre, on hi destaca l'ull al cantó del nom de l'acte. És organitzat pels incasables d'Acció Juvenil.



L'altre, és el cartell del Antifa Sound Argentona 09, on a part de fer el disseny del cartell hi participaren tancant la nit amb els habituals ritmes a consciència. L'acte s'organitza per commemorar de l'ocupació i entrada de les tropes feixistes espanyoles a Argentona i el seu entorn. El concert hi participaren en Marc Ràmia, jove cantautor de Mataró, Muxa Rabia, punk argentoní, Rapapolvo, hip-hop de l'interior del Principat, Space Invaders, jove banda mataronina i Josep Maria Cantimplora, mítica estrella de Rupit.

Els colors del cartell, són el roig i negre, colors íntimament lligats a la lluita antifeixista, la part superior és compon per varis elements gràfics, que envolten el nom de l'acte. Clou el cartell la silueta d'una manifestació i el contorn del castell de Burriac, que serveix de logo pels organitzadors de l'acte, Arriska't, col·lectiu antifeixista de Burriac.

dimecres, 4 de febrer del 2009

Cartells i xerrades

Publiquem dues de les darreres feines, tenen en comú que les dues són xerrades. El proper dilluns 9 de febrer, a la Taverna Atzucac, la lluita dels moviments socials a Xile, des de la dictadura de Pinochet fins avui, serà la protagonista de l'acte. La imatge central és una concentració de protesta de membres del poble Maputxe. I l'altre cartell, és l'acte sobre els 20 anys de Maulets, a Besalú, la Garrotxa, el proper 20 de febrer. La imatge que il·lustra el cartell, és una gran fotografia de David Segarra, feta ja fa anys durant una manifestació pels carrers de València.



dilluns, 2 de febrer del 2009

De festes i artesanies

La festa de presentació de PdCat va anar molt bé. Desprès de la petita roda de premsa i del pica pica, els varis membres de PdCat ens anàrem tornant oferint el millor del nostre repertori. Si ho voleu veure amb els vostres ulls, podeu visitar la pàgina web www.pdcat.cat, allà hi trobàreu vídeos i fotografies de l'acte.

El proper dissabte 14 de febrer, a la Taverna Atzucac, tindrà lloc la festa de la cervesa del Montseny. Primer es començarà amb una degustació de cinc varietats de cerveses, elaborades artesanalment per la companyia cervesera del Montseny, desprès vindrà el sopar i per acabar la nit, estarem punxant els hits riguirumberus que tant agraden a la parròquia local.

Avís:

Potser us haureu fixat que s'ha canviat el dia de la festa respecte a la convocatòria inicial. La festa de la cervesa del Montseny al final es farà el dissabte 14 de febrer, amb el programa ja anunciat.