dimecres, 22 d’abril del 2009

Dia de la llengua

«Les revolucions no es fan amb cançonetes,
però les cançonetes ajuden a fer revolucions»
. Joan Fuster

El faldó promocional per la primavera estiu del 2009.

diumenge, 19 d’abril del 2009

Llarg i curt

Ningú va dir que fos fàcil, quan tens molts fronts oberts, corres el risc de perdre't i deixar l'essència en algun lloc on no hi tornes, a vegades sembla que avancis com un cargol, però pensem en la velocitat, i no que duem tot el pes a l'esquena, però estem com el temps, astronòmicament estem en primavera, però aquest any sembla que no hi acabem de ser-hi del tot, però quan menys t'ho esperes arriba l'esclat, i aquest aquesta explosió ha de desfermar tota la rauxa preparada, i creieu-me quan us dic que això promet.

Però aquí estem per parlar del que hem fet, l'any passat ja vam participar en el Despertapèsol, enguany hi tornarem, aquest any la col·laboració comença més aviat, amb la confecció del cartell del concurs de curts, previ a la festa que tindrà lloc per juliol a Llavaneres.



I l'assemblea de Maulets del Maresme em va demanar que col·labores en la pintada d'un mural en el passeig Carles Padrós de Mataró, en una paret que fa 10 anys ja hi vaig participar pintant el mural que hi havia, però fa unes setmanes que el grupet de fatxes que corren per la ciutat, agrupats en una de les mil falanges que encara hem d'aguantar, va tapar pinta-lo amb pintura d'un color de dubtós gust. Pintar el rostre de l'Àngela Davis fou la principal aportació.

dimecres, 8 d’abril del 2009

Flors, barques i estels

Fa dos anys, la CUP de Vilassar de Mar es va presentar per primera vegada a unes eleccions municipals. Ara, queden dos anys perquè torni a presentar-se. Coincidint amb aquest equinocci, hem estat treballant per introduir canvis dins la imatge gràfica de l'agrupació maresmenca.

El groc es color distintiu de totes les CUP, però aquesta vegada, sense renunciar-hi, s'hi ha introduït el blanc, com un contrast suau, en contraposició de les barreges clàssiques de blanc i negra, es a dir positiu i negatiu, aquest fet li dona encara més llum a la composició gràfica, reduint-li l'agressivitat del contrast i fent-lo més agradable pel missatge que s'hi introdueix en el disseny.

Però estem parlant d'un poble, un lloc on la proximitat juga un paper clau, i els referents locals són patrimoni de la col·lectivitat, però la CUP té una visió de la realitat i de quin futur ha de tenir Vilassar de Mar. Lues dues icones simbolitzen el sentiment de llibertat que emana dels plantejaments de la CUP, les flors cultivades a les afores del poble i el vaixell que surt en l'escut de Vilassar de Mar, un poble sostenible i sense un creixement especulatiu, avancem fent poble.