dijous, 5 de març del 2009

Quan matar és per negoci

El dissabte 14 de març clourem la jornada de solidaritat amb Palestina, que s'organitzarà a El Masnou. La gent de Xalupa, amb la col·laboració d'Isish, tenen preparats tot un seguit d'actes, per recollir fons perquè aquest estiu puguin venir durant uns dies, varis nens i nenes de Palestina, que viuen en un orfenat de Tulkarem (Cijordània). Una xocolatada, tallers per la mainada, unes batucaes i l'actuació dels grups maresmencs The Jau+ i Water de vàter són algunes de les coses que veureu si aneu.

El cartell té uns fons difuminat de la bandera palestina, amb els colors verds ben pujats, a baix a l'esquerra una composició de dues imatges d'infants palestins són el complement fotogràfic i de color a un disseny on la tipografia predomina.

A casa nostra hi ha varia gent que s'alinea totalment amb la causa israeliana, fins i tot suposats elements que s'autodefineixen com d'esquerres o catalanistes, defensen el que fa i deixa de fer Israel i l'existència de l'estat israelià en aquella zona, els fa gràcia això de que han recuperat una llengua, d'haver creat un país del no res i critiquen que els palestins són tots una colla d'integristes islàmics. Val més no dir noms, però aquesta gent ens volen enganyar i no diuen tota la veritat.

Criticar l'ocupació dels territoris palestins no solament s'ha de fer com un acte més d'internacionalisme, als catalans amb consciència de ser un poble, sempre hem manifestat la nostra solidaritat amb tots aquells pobles que lluiten per sobreviure, però el que passa a Palestina no només és una lluita d'alliberament nacional, Israel és una peça molt important en els interessos del capitalisme global, les reserves de gas davant de Gaza i els oleoductes de petroli són la principal preocupació dels sionistes, per això Israel està on està, per això el món occidental ha permès i permet que es puguin assassinar a milers de persones impunement. Perquè una Palestina lliure molestaria molt als interessos de l'Unió Europea i dels Estats Units, com els va molestar en Saddam Hussein, desprès d'haver-li venut armes per fer la punyeta a Iran, i haver fet els ulls grossos amb les matances de kurds. Esperem que amb l'acte de dissabte, puguem des del Maresme, enviar el nostre petit granet de solidaritat a l'altra punta de la Mediterrània.