dimarts, 21 de juliol del 2009

Alegria que és festa major!

No sóc catòlic, ni cristià, però tres dones religioses que hem tenen el cor robat, una d'elles és la Mare de Déu de Montserrat (és la Moreneta la fe del poble català) i les altres dues són Santa Juliana i Santa Semproniana, Les Santes, les patrones de Mataró, motiu pel qual els capgrossos fem festa grossa abans d'acabar el juliol.



La nit boja del 25, estarem anclats a la Taverna Atzucac, punxant les melodies de temporada i l'endemà participarem en el concert de Marrinxa, que com cada any tindrà lloc el 26 a la plaça de l'ajuntament. Aquest any deu n'hi do quin concert, primer començaran els mataronins Ebri Knight, a fer el juligang amb la seva proposta celticofestiva, desprès Dijous Paella, que dir d'aquest ja mític grup rumberu, doncs que son molt bona gent, que ho fan molt bé i que ens passarem molt bé amb ells i per acabar, la tropa capitanejada per l'Alguer, Les Absentes, clouran la festa amb la seves destructuracions folkis.

El cartell, disseny de la casa, dominen els tons violetes i magentes, és una visió femenina de la festa major de Mataró, la Geganta, una diablessa, una figura d'una capgrossa i la visió moderna de les dues santes conformen la part superior conjuntament amb les rodones i les dues palmes, símbols de les nostres patrones.



Però abans de tot això, la penya més guai de la comarca, ens fotrem una bona paella, cuinada per una valenciana, és a dir una autèntica paella per celebrar la nostra tropicalitat i l'alegria que suposa està de festa major.