dimecres, 21 d’octubre del 2009

Mai perdrem el nord

Encara que estiguem com una regadora, tenim ben clar quin és el nostre nord. D'aquí poc farà 350 anys de la firma del Tractat dels Pirineus, fet que va provocar que les comarques del Rosselló, el Capcir, la Fenolleda, el Vallespir, el Conflent i la meitat de la Cerdanya passessin a mans franceses. És per aquest motiu que l'esquerra independentista organitzà diversos per conscienciar a la població, que de la mateixa manera que ens hem de deslligar del jou espanyol, els francesos també rebran per lladres i aprofitats.

El divendres 23 d'octubre, al Casal Popular Les Vinyes de Mataró tindran lloc unes jornades sobre la Catalunya Nord, amb una xerrada, un bon sopar i el concert dels camarades penedesencs dels Filibusters. El cartell, disseny de la casa, és una adaptació del cartell del bus organitzat per la resistència cultural de l'Esquellot de Cardedeu i la mainada revoltada del Maresme, tot afegint unes ampolles de muscat i d'una imatge dels Filibusters.



I l'endemà, ens desplaçarem al mític Can Vies de la Vila de Sants, per participar en una jornada similar, on a partir de l'hora de les bruixes, ens debatrem en una batalla de punxa discs amb el gran, enorme i entranyable Sid, punxant fins que algú dels dos caigui rodó, això promet.