dijous, 26 d’agost del 2010

Violència il·lícita

L'estat espanyol té molts monopolis (impostos sobre l'alcohol, tabac...) però el que més els preocupa, i que molt poca gent no hi ha pensat, és el monopoli de la violència. Els partits polítics s'omplen la boca de missatges de pau, d'aïllar els violents, que en democràcia tot es pot parlar... Tot això no és més que un joc mentider i hipòcrita per enredar la troca. Aquesta setmana ha quedat ben clar al Maresme. Tot el que han hagut de patir l'Eudald, l'Adrià i tota la seva família i amics només pot ser considerat de violència il·lícita d'aquest estat que ens ocupa i destrossa les nostres terres i vides.







Feia temps que no es vivia un episodi d'aquests a la nostra comarca, que per cert ja n'hem vist de molts colors. Han acusat a l'Eudald d'associació il·lícita, marcant un possible precedent jurídic contra l'esquerra independentista i els moviments socials, però que quedi clar que la única cosa il·lícita ha estat la violència amb que l'estat ha volgut colpejar-nos. Un Mosso d'Esquadra, des del seu despatx pot destrossar famílies, redactant informes amb errors i falsejant dades. Llavors, es veu que es poden presentar a casa de qui vulguin, enganyant-lo dient que s'ha de presentar a comissaria, per després detenir-lo i fer-li passar una nit a la garjola. Però el que potser que no calculen es que no donarem el nostre braç a tòrcer. I encara menys si durant la concentració detenen violentament a l'Adrià, germà de l'Eudald i apallissen al pare d'ells dos. Això és un estat de dret? Això és democràcia? Aquesta és la societat pacifica que diuen que volen tots els partits polítics? Qui vulgui caure en el parany allà ell, però ja fa anys que moltes persones ja no ens ho creiem.



Aquest post l'acompanyem amb el vídeo de la càrrega policial del dimarts passat a Mataró, algunes imatges de la concentració solidària i amb els dissenys que a corre-cuita realitzarem. Per cert el vídeo ja porta de moment més de 5.000 visites.