dilluns, 23 de març del 2009

Enganxats

Un dels darrers encàrrecs sortits d'impremta, són els dissenys de vint-i-un adhesius, que el camarada Juanfer, mig català mig andalús però tot un revolucionari, em va encarregar per a la seva distribuïdora de material. Us deixo amb unes mostres de varis dels adhesius que s'ha editat.





Bona teca

Des de fa uns anys, a l'Atzucac s'hi dina molt bé, per potenciar aquesta franja del dia, s'han dissenyat unes banderoles, per difondre el menú de cada dia, que consta d'un xarrup, primer plat, amanida, segon plat i postres, i així com la nova oferta, la prova del 7, un menú per set euros, amb primer plat, segon plat i postres.

Que quins plats us podeu trobar si hi aneu; doncs el tàrtar de tonyina, la coca de poma i formatge de cabra, la galta de porc rostida, la crema de pèsols, els macarrons amb botifarra negra, l'arròs cremós de ceps i parmesà, l'amanida de quatre enciams amb oli torrat, bacallà arrebossat, plats vegetarians, la copa tres colors, la crema de fruits exòtics, el mousse de xocolata amb melmelada... Per llepar-se els dits.

dijous, 19 de març del 2009

Què ha canviat?

Em pensava que aquesta setmana faria un viatge en el temps, demà en Belda i companyia vindran a l'Atzucac a punxar música d'altres èpoques, que durant unes hores ens traslladaríem als anys 60 o 70, però es veu que no, gràcies als Mossos i els polítics que els dirigeixen, hem pogut veure com les gastaven els grisos durant el setanta o els maderos durant el vuitanta.

Els que vam néixer desprès de la mort de l'assassí d'en Franco, ens hem hagut d'empassar mil batalletes de corredisses darrera els grisos, de qui si eren uns bèsties i mil coses més, tota aquesta gent, desprès, quan l'any 1999 l'Aznar va enviar la policia a l'autònoma, van dir que això era típic dels feixistes. Deu anys desprès, tots aquests que s'anomenen d'esquerres i catalanistes són els que manen a la Generalitat del Principat, i per conseqüent, manen els Mossos, no s'han tallat ni un pèl, i han fet el mateix que abans criticaven, enviar la policia a l'universitat, pensant que Bolonya amb sang entrarà en els caps dels estudiants.

Doncs ara els hi diem a tota aquesta patuleia d'hipòcrites que passem d'ells i de les seves mentides, no volem viure en el seu món de violència institucionalitzada, de democràcies falses i canibalisme capitalista. Solidaritat amb totes aquelles persones que han patit la repressió i llibertat Enric Duran.

dimecres, 18 de març del 2009

Lliçons

En aquest país tan descompensat i gens normal, els estudiants són els que estan donant una lliçó, de lluita, de compromís, de coherència enfront la inoperància de la classe dirigent, que no sap com amagar la seva merda i fan el mateix que ells criticaven els anys setanta, perquè els senyors del tripartit han enviat la policia en un recinte universitari (ho podeu veure en el vídeo de Vilaweb) perquè no saben com gestionar la crisi, perquè no saben com fer autèntiques polítiques d'esquerres, el conseller d'ERC, el senyor Josep Huguet defensa el pla Bolonya, el conseller d'IC-V, el senyor Joan Saura, envia el Mossos a repartir llenya a la central i el conseller d'educació del PSOE, el senyor Ernest Maragall, amb la seva gestió provoca vagues i desconcert en el món educatiu.

Us deixo amb el disseny del cartell que hem fet pels entremaliats de la SEPC de Vic, per la jornada de referèndum sobre el pla Bolonya, nanos no defalliu. I no ens oblidem de l'Enric Duran, detingut ahir pels Mossos, també en un recinte universitari, estiguem atents a les convocatòries per reclamar la seva llibertat.

diumenge, 8 de març del 2009

Dia Internacional de la Dona Treballadora

"L'únic camí veritable per a l'alliberament de la gent és el que treballa cap a la total desaparició del capitalisme" Angela Davis.

dijous, 5 de març del 2009

Quan matar és per negoci

El dissabte 14 de març clourem la jornada de solidaritat amb Palestina, que s'organitzarà a El Masnou. La gent de Xalupa, amb la col·laboració d'Isish, tenen preparats tot un seguit d'actes, per recollir fons perquè aquest estiu puguin venir durant uns dies, varis nens i nenes de Palestina, que viuen en un orfenat de Tulkarem (Cijordània). Una xocolatada, tallers per la mainada, unes batucaes i l'actuació dels grups maresmencs The Jau+ i Water de vàter són algunes de les coses que veureu si aneu.

El cartell té uns fons difuminat de la bandera palestina, amb els colors verds ben pujats, a baix a l'esquerra una composició de dues imatges d'infants palestins són el complement fotogràfic i de color a un disseny on la tipografia predomina.

A casa nostra hi ha varia gent que s'alinea totalment amb la causa israeliana, fins i tot suposats elements que s'autodefineixen com d'esquerres o catalanistes, defensen el que fa i deixa de fer Israel i l'existència de l'estat israelià en aquella zona, els fa gràcia això de que han recuperat una llengua, d'haver creat un país del no res i critiquen que els palestins són tots una colla d'integristes islàmics. Val més no dir noms, però aquesta gent ens volen enganyar i no diuen tota la veritat.

Criticar l'ocupació dels territoris palestins no solament s'ha de fer com un acte més d'internacionalisme, als catalans amb consciència de ser un poble, sempre hem manifestat la nostra solidaritat amb tots aquells pobles que lluiten per sobreviure, però el que passa a Palestina no només és una lluita d'alliberament nacional, Israel és una peça molt important en els interessos del capitalisme global, les reserves de gas davant de Gaza i els oleoductes de petroli són la principal preocupació dels sionistes, per això Israel està on està, per això el món occidental ha permès i permet que es puguin assassinar a milers de persones impunement. Perquè una Palestina lliure molestaria molt als interessos de l'Unió Europea i dels Estats Units, com els va molestar en Saddam Hussein, desprès d'haver-li venut armes per fer la punyeta a Iran, i haver fet els ulls grossos amb les matances de kurds. Esperem que amb l'acte de dissabte, puguem des del Maresme, enviar el nostre petit granet de solidaritat a l'altra punta de la Mediterrània.

dimecres, 4 de març del 2009

Primavera retratada

Avui parlarem de la Taverna Atzucac. Del 14 de març fins el 12 d'abril acollirà l'exposició fotogràfica de l'estimada Roser Ortiz, un recull de les millors imatges de concerts de músics del país, com ara: Cesk Freixas, Feliu Ventura, Lluís Llach, Meritxell Gené, Joan Miquel Oliver, Miquel Gil... A la part de dalt del cartell, podeu veure una de les instantànies de la Roser, en Miquel Gil en ple concert.



La primavera començarà a ritme ie-ié a la Taverna Atzucac. El divendres 20 de març els Selectors Badabadoc, una part dels membres del grup Belda i el Conjunt Badabadoc, vindran carregats de melodies nostrades d'èpoques pretèrites, disposats a fer ballar la parròquia fins a altes hores de la matinada. Tot això desprès de pair el magnífic sopar que ens preparà el nostre xef de referència, l'Oriol.