dijous, 9 de desembre del 2010

Parlem?



De que podríem parlar? De les eleccions? Llavors potser algú és deprimeix en veure el panorama neoliberal que s'acosta. De Wikileaks? Un festival, però potser orquestrat des del poder, ha sortit algun cable d'Israel? D'Afganistan? Potser només és la punta de l'iceberg però moltes coses les sabíem o les intuíem. Del 5 a 0? Seria maco. De la manipulació informativa? De la constitució espanyola? De les retallades socials que patim i patirem? Del Papa? De les connexions entre Mossos i narcotraficants? Són tantes coses que potser comencem a estar marejats.

Potser sabem els noms dels presidents de govern, d'alcaldes i d'algun altre polític, sempre surten a les notícies, sempre tenen alguna cosa a dir del que sigui però ens hem preguntat mai si realment aquesta gent tenen poder, manem directament sobre les nostres vides? Menys del que ens pensem però sabem el que fan però sabem que fan i que pensen els personatges que si que tenen poder sobre nosaltres? Com és diu el president de La Caixa? I el de Gas Natural? O Repsol? Saps el nom del cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la teva població? I dels directors de mitjans de comunicació que dia rere dia teixeixen el pensament que les masses han de tenir al cap? I podríem seguir amb una llista on hi apareguéssim sicaris, mafiosos, empresaris i altres perles que hi ha al món. No ho sé, però potser haurem de canviar de xip.

Bé no us atabalo més, en aquest post també podeu dos dels darrers treballs de la factoria gràfica, un disseny sobre un acte contra la constitució espanyola celebrat la setmana passada a la Garrotxa i el cartell convocant a la segona festa per la independència a Vilassar de Dalt, on tindrem l'honor de cloure la vetllada.