dijous, 18 de setembre del 2008

Una d'ensadilla i una d'orxata

Nens i nenes, ja està bé de mirar-se el mèlic, avui no parlarem de res de fotlifoc. Demà, divendres 19 de setembre, a Argentona (part interior del tròpic maresmenc, és a dir, no tenen platja ni tren, però si càntirs i caipirinha) hi haurà la festa per la cultura popular, on hi tocaren dos grups, que potser molta gent encara no ha vist. A fi i efecte de contribuir a enriquir les vostres vides i que sigueu mes feliços, us en fem cinc cèntims, des de la humilitat de sempre.

Ensaladilla So Insistent



No podríem de dir de quin poble són, perquè en són de molts, i tampoc qui són, perquè cada concert varien els components, podríem dir hi ha gent del Vallès, Barcelona, Mallorca, Maresme... fins i tot catalans procedents de Veneçuela o Calabria. Practiquen els diversos estils de cant improvisat, coneguts com a pals, garrotins, nyacres, de pandero, gloses... Els seus concerts son tot un espectacle, deixeu-vos anar, escolteu bé el que canten i gaudireu d'una bona estona. I ara el tòpic sobre el grup, cada concert d'Ensaladilla es diferent i únic, pel que dèiem abans, no sempre son els mateixos, i com que practiquen el cant improvisat, cada frase, cada cançó només la sentireu aquell dia. Si cliqueu en aquest enllaç, podreu escoltar una cançó.

Orxata Sound System



Tradició i modernor. El seu primer treball, que us descarregar en aquest enllaç, els Orxata apreten fort. Autèntics valencians, València es exageració, barroquisme i festa, prenen les seves arrels tot barrejant-les amb bases i ritmes del tot contundents. Lletres esmolades, denúncia del que passa al País Valencià i a les nostres vides, alegres i combatives. Porteu molts fartons perquè hi ha molta orxata per sucar.

Si el temps no acompanyés, es a dir que plogués, la festa seria traslladada al Casal de Joves d'Argentona. No us ho perdeu.