dimecres, 7 de gener del 2009

70 anys de resistència antifeixista

Mirant de superar crisis personals i de contenir la ràbia provocada pels míssils sionistes sobre Gaza, avui parlem d'una altra guerra. Fa 70 anys vam perdre una guerra, unes de moltes derrotes que hem patit. Fa unes setmanes la gent del Casal Popular Panxampla de Tortosa, em demanaren que dissenyés un logo per unes jornades per difondre la memòria històrica i la denúncia del feixisme a les Terres de l'Ebre, i a partir d'aquest disseny, surtis una imatge per tots els actes que es faran.

El logo es compon a partir de l'adaptació d'un dibuix d'un milicià de l'època, encaixat dins d'un estel roig, la silueta de la ciutat de Tortosa, i òbviament el riu Ebre, la tipografia utilitzada recorda la que els artistes dels anys 30 utilitzaven pels seus cartells. Els colors que predominen no podien ser altres que el blanc, el negre i el roig.

Esperem que amb aquests actes es pugi recordar l'esforç de molta gent que van lluitar i morir per la terra i la llibertat, entre ells el germà de la meva àvia que va morir a la batalla de l'Ebre, i ajudin a enderrocar el monument feixista que pertorba les aigües del riu. I encara que parlem del passat, no podem oblidar el present, i denunciar la situació que pateix el company David de Vilafranca del Penedès.